Salg, service og reiseliv [Hopp til innhold]

Salg, service og reiseliv

Salg, service og reiseliv er rettet mot deg som er interessert i service, forflytning av mennesker eller varer og kommunikasjon. Vg1 salg, service og samferdsel legger grunnlag for 8 fagbrevområder innen salg, kontor, sikkerhet, reiseliv, transport og IKT. Fellesnevner er planlegging, drift og kundebehandling.

Programfag toppidrett

På Vestby videregående kan høsten 2020 søke om faget Toppidrett 1 på Vg1 yrkesfag (restaurant- og matfag og salg, service og reiseliv) og Vg1 studiespesialiserende. På grunn av timeplantekniske utfordringer kan vi dessverre ikke tilby Toppidrett på bygg- og anleggsfag skoleåret 2020/2021. Våre proffe lærere vil i samarbeid med HSV-fotball, Son håndballklubb, Vestby håndballklubb og Soon triathlonklubb arbeide for å gi deg tett oppfølging og gode treningsopplegg. 

Toppidrett 1 er et 5-timersfag for deg som ønsker å satse målrettet og systematisk på trening innen konkurranseidrett. Med faget toppidrett vil du få mulighet til å trene sammen med andre idrettsinteresserte elever også fra andre studieretninger. Det blir tett oppfølging av lærer hvor målet er at du får utviklet deg som idrettsutøver.

Det at du velger toppidrett på Vg1 gir ingen begrensninger for videre valg i opplæringen.

Du må søke på eget skjema i tillegg til den ordinære søknaden i VIGO, søknadsfrist 8. mars.

Søknad programfag Toppidrett

Salg, service og reiseliv

Du lærer å kommunisere godt for at kunden skal oppleve at han får god service og du får innblikk i kulturforsåelse og etikk.

Du lærer å føre og avslutte enkle regnskap, kontorarbeid og regelverk for små bedrifter.

Opplæringen i felles programfag skal bidra til utvikling av kompetanse innen drift og planlegging.

Du jobber med enkle forretningsideer og lager forretningsplaner for bedriftsetablering.

Markedskunnskap og markedsføring er begreper vi jobber og du lærer å sette opp en enkel markedsplan.

Gjennom noe praktisk, en del teoretisk arbeid og tverrfaglige arbeidsoppgaver skal opplæringen være yrkesrelatert og føre fram til et fagbrev som grunnlag for livslang læring.

Vi deler opp uken med programfag og fellesfag og får dermed noen hele dager til å jobbe med stoff innenfor vårt program.

Struktur

Formell kompetanse blir viktigere og viktigere, og et fagbrev kan være en fin start på yrkeslivet. Strukturen på yrkesfagutdanning i dag er 2 år skole og 2 i bedrift som lærling.

Ønsker du å utdanne deg videre er det mange muligheter i dag. Ønsker du påbygg etter fagbrev er dette en rett du har i dag. Vi kaller den 4 PÅ. Her har du kun 4 fag 23 t/u.De tilbys både på offentlige og private skoler.

Uansett er det sånn at det er lettere å ta studiekompetanse etter fagkompetanse enn omvendt. Ved fullført utdanningsprogram har du brukt opp ungdomsretten og stiller bakerst i køen.

Vg2 service og samferdsel

Service og samferdsel har blitt til Salg, service og reiseliv. Vi har fortsatt elever som følger det "gamle" løpet, under finner du lenker til disse utdanningsprogrammene.

Service og samferdsel med yrkes- og studiekompetanse (YSK)

Vi tilbyr dessverre ikke YSK-løpet dette skoleåret, om du følger lenken under finner du informasjon vedrørende Vg3 og Vg4 på SS-YSK for elevene som allerede følger dette programmet.

Vg3 og Vg4 Service og samferdsel med yrkes- og studiekompetanse (YSK)