I disse dager er 8 elever fra Vestby videregående skole i Berlin og jobber på restauranter og i tømrerbedrifter i 15 dager

4 elever fra Restaurant- og matfag og 4 elever fra byggfag var så heldige å bli plukket ut til å delta i «Gjør det!»-prosjektet 2019 som er fullfinansiert av Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning).

Alle er elever på vg2 og sendte søknad og motivasjonsbrev i september og fortalte litt om seg selv og hvorfor de ønsket å delta i «Gjør det!»-prosjektet. Vi fikk inn 13 søknader fra restaurant- og matfag og 4 søknader fra byggfag.  Alle ble innkalt til intervju og fire fra hvert utdanningsprogram fikk være med.

Dette er 14. året på rad at Vestby videregående skole har fått midler til «Gjør det!»-prosjektet gjennom Diku ( tidligere SIU).

Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfagelevene jobber på Hotel Mandala og Hotel Palace i sentrum av Berlin. Hotel Mantala har en restaurant som har to stjerner i Michelinguiden. Hotel Palace er et 4,5 stjerners hotell.

Byggfag

Byggfagselevene jobber i tømrerbedrifter. De holder på å lage nye takleiligheter i gamle bygg helt fra 1913. Nå skal loftene bli til flotte, innglassede leiligheter med fantastisk utsikt. Lærerne ble invitert opp på taket da vi var på besøk. Det var en utvendig heiskurv langsmed ytterveggen som fraktet oss til topps!

Ekskursjoner

Ellers har det vært mange ekskursjoner som elevene har vært med på:

Berlinerdomen, DDR-muséet, heis opp til øverste plattform på 204 meter i TV-tårnet, matmarked klokka fem om morgenen, Mauerpark og Checkpoint Charlie-muséet.