Service og samferdsel

Service og samferdsel er rettet mot deg som er interessert i service, forflytning av mennesker eller varer og kommunikasjon. Vg1 service og samferdsel legger grunnlag for 8 fagbrevområder innen salg, kontor, sikkerhet, reiseliv, transport og IKT. Fellesnevner er planlegging, drift og kundebehandling.

Informasjon om SS YSK finner du her: SS YSK presentasjon (PDF: 432.3 kB)

Du lærer å kommunisere godt for at kunden skal oppleve at han får god service og du får innblikk i kulturforsåelse og etikk.

Du lærer å føre og avslutte enkle regnskap, kontorarbeid og regelverk for små bedrifter.

Opplæringen i felles programfag skal bidra til utvikling av kompetanse innen drift og planlegging.

Du jobber med enkle forretningsideer og lager forretningsplaner for bedriftsetablering.

Markedskunnskap og markedsføring er begreper vi jobber og du lærer å sette opp en enkel markedsplan.

Gjennom noe praktisk, en del teoretisk arbeid og tverrfaglige arbeidsoppgaver skal opplæringen være yrkesrelatert og føre fram til et fagbrev som grunnlag for livslang læring.

Vi deler opp uken med programfag og fellesfag og får dermed noen hele dager til å jobbe med stoff innenfor vårt program.

Struktur

Formell kompetanse blir viktigere og viktigere, og et fagbrev kan være en fin start på yrkeslivet. Strukturen på yrkesfagutdanning i dag er 2 år skole og 2 i bedrift som lærling.

Ønsker du å utdanne deg videre er det mange muligheter i dag. Ønsker du påbygg etter fagbrev er dette en rett du har i dag. Vi kaller den 4 PÅ. Her har du kun 4 fag 23 t/u.De tilbys både på offentlige og private skoler.

Uansett er det sånn at det er lettere å ta studiekompetanse etter fagkompetanse enn omvendt. Ved fullført utdanningsprogram har du brukt opp ungdomsretten og stiller bakerst i køen.

Kontaktperson

Line Riisnæs

Avdelingsleder RM/SS

E-post Line.Riisnas@vestby.vgs.no