Restaurant- og matfag

Liker du god mat, fart og spenning og er kreativ i tillegg? Da kan restaurant– og matfag være noe for deg! Har du lyst på en sikker jobb som gir deg muligheter til både nasjonal og internasjonal praksis? Da er utdanning innen restaurant– og matfag absolutt noe for deg!

Behov for dyktige fagfolk

Innen restaurant- og matfagene er det et økende behov for dyktige fagfolk, og veien til fagbrev starter hos oss. Du går Vg1 restaurant- og matfag og Vg2 kokk og servitør eller Vg2 matfag. Deretter er det to år læretid i bedrift før du avslutter med fagprøve og kan kalle deg faglært med alle de fordelene det gir deg. I læretiden får du lønn.

Mulighetene etter videregående

Etter endt læretid er mulighetene mange, du kan gjøre ALT som har som har med mat å gjøre; fra utvikling av nye produkter til import fra fjerne land.

Matutvikling og drikkevareimport er store bransjer og de fleste som jobber med dette har sin bakgrunn i restaurant– og matfag.

Struktur

Formell kompetanse blir viktigere og viktigere, og et fagbrev kan være en fin start på yrkeslivet. Strukturen på yrkesfagutdanning i dag er 2 år skole og 2 i bedrift som lærling. Ønsker du å utdanne deg videre er det mange muligheter i dag.

Ønsker du påbygg etter fagbrev er dette en rett du har i dag. Vi kaller den 4 PÅ. Her har du kun 4 fag 23 t/u. De tilbys både på offentlige og private skoler. Uansett er det sånn at det er lettere å ta studiekompetanse etter fagkompetanse enn omvendt.

Ved fullført utdanningsprogram har du brukt opp ungdomsretten og stiller bakerst i køen.

Påbygging til allmenn studiekompatanse

Om du etter to år på restaurant og matfag finner ut at du ønsker en annen utdanningsretning, tilbyr skolen 3 påbygg, som gir deg studiekompetanse og derved videre mulighet til å søke høyere utdanning.

Kontaktpersoner

Rune Johnsen

Rune Johnsen

Avdelingsleder RM/SS

E-post rune.johnsen@vestby.vgs.no

Tlf: 64 98 37 37

Line Riisnæs

Karriereveileder

E-post Line.Riisnas@vestby.vgs.no

Tlf: 64 98 37 24