Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom mellom 17 og 19 år vaksinerer seg mot hjernehinnebetennelse fordi denne aldersgruppen har høyest forekomst av sykdommen.

Ungdom som skal delta i russefeiring har særlig høy risiko for smitte

Vaksinering på skolen

Skolehelsetjenesten tilbyr å sette vaksinen på skolen. Vaksinen er ikke en del av det ordinære barnevaksinasjonsprogrammet og må betales av den enkelte elev eller foresatte.

Vaksineringen foregår på helsesøster kontor på følgende datoer:

• Mandag 12. februar fra kl. 09.00
  • Mandag 9. april fra kl. 09.00

Vaksinen må bestilles og betales i skolens resepsjon på forhånd, den koster 400,-

Om hjernehinnebetennelse

Hjernehinnebetennelse er en alvorlig infeksjonssykdom som gir høy feber, utslett og stiv nakke. Den kan gi alvorlige komplikasjoner. En kombinasjon av tett samvær med andre, festing og lite søvn gjør ungdom mer motakelig for smitte.

Ta gjerne kontakt med skolehelsetjenesten om du har spørsmål.

Informasjon fra Folkehelseinstituttet om smittsom hjernehinnebetennelse. (PDF: 657.7 kB)

Skolehelsetjenesten

Grethe Dahl         Pia Onsaker