Veldedighetstur til Thailand

I forbindelse med skolens mangeårige samarbeid med Partners Norge om humanitær hjelp til Rohingyafolket er en delegasjon på fire elever og en lærer i Thailand for å besøke prosjektet vi støtter.

Skolen  i flere år nå hatt et svært aktivt elevråd. Elevrådet har en egen veldedighetskomite som har samlet inn penger som nødhjelp til Rohingya-folket som blant annet er på flukt fra Myanmar. Det er altså  et humanitært prosjekt som vi støtter gjennom stiftelsen Partners Norge, og etter mange års arbeid og støtte skal for første gang elever og representanter reise for å besøke prosjektet vi støtter; nødhjelp til Rohingya-folket.

Fokuset er at ungdom hjelper ungdom, og selve turen har blitt til på initiativ fra elevene i elevrådet. Reisen går til Chang Mai, i Nord-Thailand, på grensen til Myanmar, og gjennomføres i mars. Det er fire elever som reiser, sammen med Per-Espen Thorgersen som er skolens representant samt to representanter fra Partners Norge.

Elevene er plukket ut etter en prosess elevrådet selv har gjennomført og som er godkjent av rektor. Elevene kommer både fra SSP og YF.

Intensjonen med reisen er å øke forståelsen og motivasjonen i forhold til humanitært arbeid. Elevene skal ta bilder, filme og presentere reisen i etterkant. Vi håper at dette bidrar positivt til veldedighetsarbeidet som gjøres her på skolen.

Vi er glade for å ha et aktivt elevråd som er interessert i solidaritetsarbeid på tvers av landegrensene!

Følg med på sosiale medier

Du kan følge delegasjonen på sosiale medier:

• Instagram: thailandtur2019
  • Facebook: Thailand-Partners-vestby.vgs 2019