2RMY til Berlin i 14 dager.

Søndag 4. mars reiser en hel klasse til Berlin på formiddagen og kommer ikke tilbake før søndag 18. mars.

"Gjør det!"

SENTER FOR INTERNASJONALISERING AV UTDANNING (SIU) gjør det nå mulig for 2RMY å arbeide på hoteller i Berlin i to uker. Vestby videregående skole har søkt SIU om midler til opphold og reise gjennom "GJØR DET!"-prosjektet. "GJØR DET!" er et bilateralt utvekslingsprosjekt mellom Norge og Tyskland. Dette er det tolvte året vi har fått innvilget søknad om å sende elever til Tyskland for å bli kjent med tysk arbeidskultur og historie.

Praksis i Berlin

Elevene våre skal jobbe på fire forskjellige hoteller i Berlin: Hilton, Palace, Mandala og Swissôtel. De skal ha helt vanlig turnus (morgen, ettermiddag og kveld) slik de andre kokkene på hotellet har og arbeide like mange timer som dem. Elevene skal bo i leiligheter i nærheten av Brandenburger Tor.

Internasjonalt skolesamarbeid

Vestby videregående samarbeider med en stor restaurant- og matfagsskole i Berlin som heter Brillat-Savarin Schule og har ca. 6000 elever. Skolen skaffer fine utplasseringssteder til våre elever.  I uke 16 og 17 kommer det tyske elever til Vestby som blir utplassert på restauranter og konferansehotell i Oslo som Vestby videregående har avtale med.

Forberedelser, jobb og ekskursjoner

2RMY har hatt noen timer med forberedelse utenom skoletid før de reiser. De har hatt litt om tysk historie, arbeidskultur og matkultur, og de har forberedt et foredrag de skal holde for de tyske elevene om det samme når det gjelder Norge.  I tillegg til å arbeide, vil også elevene delta på ekskursjoner. Vi håper også denne gangen på at vår rektor Per Hedum kommer på besøk og tar elevene med på sine historiske turer i krigens fotspor i Berlin.

Følg med på skolens Facebook-side hvor det vil bli lagt ut bilder gjennom hele oppholdet.